2021. augusztus 1., vasárnap

nyerö dollár


 PÉNZ ÉS TŐKEPIAC

Nyerő pozícióban a dollár

Az újabb kamatcsökkentés ha drasztikus reakciókat nem is váltott ki a forint vásárlóiból, szép lassan azért gyengíti a hazai fizetőeszközt. Tegnap mindehhez a zloty árfolyamvesztése is hozzájárult, a hazai fizetőeszköz nap végi pozíciója így 7 bázispontos gyengüléssel 11,04 százalékos lett a sáv erős oldalán.

A Fitch tegnap bejelentette, hogy leminősíti Lengyelország hitelbesorolását. A hír hatására a zloty megadta magát, a régiós szemüveg pedig ismét működésbe lépett. A lengyel fizetőeszköz gyengélkedése magával húzta a forintot, az euró egysége így a nap végén a szerdai 250,60/250,80 forint után már 251,10/251,30 forintot ért. A lengyel eseményeket leszámítva azonban alacsony forgalmú, eseménytelen napról számoltak be a kereskedők.

A vártnál kedvezőbb amerikai munkanélküliségi statisztika tegnap támasztékot nyújtott a dollárnak a nemzetközi piacokon, amely így erősödni tudott az euróval szemben. A folyamat a forinttal szemben is éreztette hatását: a zöldhasú jegyzése így 206,50/206,60-ról 207,40/207,60 forintra módosult.

A kéthetes betétekbe elhelyezett 277 milliárd forint érzhető mennyiségű pénztömeget vont ki a bankközi forintpiacról, a likviditás így ismét szűkül. Az overnight ráta tegnap 30 bázisponttal 12,30/12,40 százalékra emelkedett, a hosszabb lejáratokon azonban lényegében nem volt változás.

A keddi-szerdai mélyrepülés után tegnap ismét magára talált a dollár a nemzetközi piacokon, és mind az euróval, mind a jennel szemben diadalmaskodni tudott. A zöldhasú 108,67-os árfolyam után ismét 109,59 jent ért, amit az elemzők elsősorban az ázsiai országból kioldalazó befektetésekkel magyarázzák.

Éppen csak 300 ezer fölött alakult az elmúlt héten újonnan munkanélküli segélyért folyamodók száma az USA-ban, az egyik leggyakrabban kiértékelt mutató így a várakozásoknál is jobb eredménnyel zárt. Az euró nem is bírta az ennek következtében rá nehezedő nyomást, és megelőző napi 1,217 dollár fölötti szintjéről 1,206 dollárig esett a déli órákra. Az EKB megtartotta a 2 százalékos kamatszintet, így ez nem rontott az uniós deviza értékén.

 Adsense megjelenítők





Zanox ·
Make your data work for you - Dollár
</!doctype> </!doctype> Rank Math - Best Free WordPress SEO Tools in 2022
</!doctype> # robots.txt generated by smallseotools.com User-agent: * Disallow: Disallow: /cgi-bin/ Sitemap: https://dollarnyero.blogspot.com/
We have been awarded by Google DNI (Digital News Innovation Fund), a European programme part of the Google News Initiative, an effort to help journalism thrive in the digital age.